RSS Feed

nu stiu voi, da’ eu gatesc din pasiune!

si cu pasiune! si va spun asta o data pentru ca tre’ sa justific postarile urmatoare de pe blogul cu gatitul si-apoi pentru ca ar trebui sa stiti si voi de campania celor de la blogal initiative, cea in care restaurantul paradis by carmolimp invita bloggerii sa scrie cu pasiune despre retele preferate.

am incercat sa gasesc una si n-am reusit, pen’ ca nu ma pot hotari neam! in schimb, am ales sa scriu despre povestile mele preferate din diverse bucatarii: a mea, a mamei, a bunicii sau a prietenilor.

intotdeauna am zis ca o reteta reusita nu sta doar in combinarea ingredientelor, cel putin nu asa stau lucrurile in bucataria mea. intotdeauna mi-e greu sa gatesc la comanda, doar pentru ca trebuie. da’ stiti cum e, daca-i musai, cu placere. si-atunci se activeaza rotitele din cap, piticii de pe creier incep sa caute in diverse camarute ale creierului si scot de acolo mirosuri sau gusturi uitate, imagini de acu’ doua saptamani cu farfuriile unora de la masa vecina, retele ale unor prieteni sau blogurile culinare preferate.

si ca sa rezum, ca prea m-am intins, sa va spun ce-am realizat mai devreme: am mintit cand am zis ca n-am o reteta preferata. am una si-i aceeasi de fiecare data cand intru in bucatarie; iata si-un desfasurator:

1. intotdeauna cand gatesc pentru niste altii imi bat capul incercand sa-mi amintesc macar o parte din ingredientele lor preferate – e destul de greu cand dai de mofturosi care nu mananca verdeata, ceapa sau ustoroi, da’-i realizabil;

2. cumparaturile se fac cu cap si cu drag;

3. e esential sa intri relaxat in bucatarie. daca esti totusi tensionata, nu uita sa treci pe lista si-un vin bun – un pahar inainte ridica toate barierele imaginatiei. mai mult nu, pentru ca se-ntampla ca-n poza; testat!😀

4. pe langa alimente, mirodenii si altele pe langa, puneti in mancare tot dragul pe care-l purtati celor pentru care gatiti si putin din niste amintiri comune;

5. nu ignorati mirosurile care intra pe geam sau de pe casa scarii🙂 desi enervante de cele mai multe ori, pot fi de-a dreptul inspirationale – si poate fi o ocazie buna sa improvizati;

6. dupa caz, in functie de invitati, mai puteti adauga:

7. avand ca materie prima toate cele de mai sus, cred ca ingredientele conteaza doar atat de mult pe cat vreti voi sa conteze.🙂

va provoc sa va deschideti sertarasele cu amintiri culinare si sa povestiti despre retele voastre preferate. si pe tine, stef, ca sa nu incep sa povestesc eu.🙂 si pentru un strop de inspiratie aruncati un ochi (si-un like) pe pagina de facebook a restaurantului brasovean paradis.

About The Foodie

Full-time chef, part-time whimper

2 responses »

  1. Pingback: briose umplute cu zambete! « Hi! My name is Alexandra…

  2. Pingback: briose umplute cu zambete! « Alexandra Blaş

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: