RSS Feed

ma pis pe ea de valentine’s day!

si ma dezabonez rapid de la toate newsletterele. si nu ma mai abonez niciodata, nicaieri. inca de la inceputul saptamanii trecute am inceput sa primesc email-uri cu oferte pentru valentine’s day, cu idei de cadouri, reduceri, destinatii dintre cele mai exotice, meniuri; email-uri despre cum sa sau cum sa nu ma imbrac, despre cum, unde si ce fel de impachetari sa-mi fac, despre ce si cat sa-i bag lui pe gat, despre filme la care trebuie sa ma duc/uit, in ce tara e mai cald si multe altele. si ma gandesc cu groaza ca mai sunt ceva saptamani pana la ‘marea sarbatoare’ si nu stiu daca m-am dezabonat de la toti ofertantii astia.

momentul in care mi-a sarit mustarul a fost cel in care am citit urmatoarele: ‘traditia de ziua indragostitilor sau valentine’s day presupune exprimarea sentimentelor de dragoste, iubire sau afectiune fata de partenerul de viata. de regula, de ziua indragostitilor, acestia se manifesta prin daruri, mesaje de dragoste sau felicitari specifice valentine’s day.’  hai serios?!?!? asa, deci? hai sa o luam pe bucatele: ‘traditia de ziua indragostitilor sau valentine’s day presupune exprimarea sentimentelor de dragoste, iubire sau afectiune fata de partenerul de viata.’  inteleg din fraza asta ca exprimarea sentimentelor de dragoste fata de partenerul de viata devine inutila in alte zile decat cea destinata sarbatoririi zilei indragostitilor. continuam: ‘de regula, de ziua indragostitilor, acestia se manifesta prin daruri, mesaje de dragoste sau felicitari specifice valentine’s day.’  serios, tine cineva cont de chestiile astea? asteapta ziua asta a lui valentin pentru a se manifesta prin daruri si alte alea ‘specifice’ valentine’s day?!? darurile au ajuns singura modalitate prin care mai poti arata cuiva ca-l iubesti? nasol…

personal, nu inteleg si nici nu inghit ideea asta, conform careia ar trebui sa sarbatoresc cacatul asta de valentine’s day. de ce-mi trebuie o zi pe an pentru a-i arata celui de langa mine ca ma bucur ca-s langa el si el langa mine? pot sa o fac in orice zi, fara un motiv anume. de ce-mi trebuie o zi pe an (aceeasi) pentru a ma bucura de fericirea mea, a lui, a noastra? o putem face zilnic, chiar de mai multe ori pe zi. de ce trebuie sa ma calc in picioare in oras, in restaurante, in cinematografe, parcuri etc. o zi pe an (am stabilit care, da?), sa ma pierd intre inimioarele de plus rosii si roz, pe care le urasc oricum?

de ce sa nu ma bucur zilnic? de ce sa astept un cacat de sarbatoare imprumutata pentru a ma sarbatori cu omul de langa mine? de ce sa fac din ziua lui valentin asta ziua noastra? de ce ne trebuie un motiv pentru a face lucruri impreuna si pentru a ne face cadouri (ca se tot insista pe ideea asta, poate intelegeti voi de ce)? de ce sa te superi (asta e din experienta proprie) cand iti spun ca ma doare-n fund de ziua asta a indragostitilor si ca eu am chef sa stau in casa, sa fac o baie calda, iar tu te poti uita in liniste la meci? zau ca nu va mai inteleg…

Advertisements

About The Foodie

Full-time chef, part-time whimper

6 responses »

  1. pai nu e greu deloc…se numeste stimularea economiei…si incurajarea producatorilor de kkturi rosii…roz…si alte nuante si forme dragute. Frumos ar fi daca tot se insista pe valentine’s day atat de mult, sa se insiste si pe ziua mondiala impotriva SIDA…asa…sa creasca vanzarile si producatorilor de prezervative.

    Reply
  2. ‘stimularea economiei’ my ass!! :))

    Reply
  3. Pingback: ca sa nu ‘ma mai pis pe ea de valentine’s day’ « eucandvreausascriuscriu

  4. Pingback: Anti Valentine’s Day! « Once a student, always a student! – CEL MAI MINUNAT BLOG!

  5. Pingback: era miercuri spre joi… « eucandvreausascriuscriu

  6. Pingback: cine ne ia din motz? « eucandvreausascriuscriu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: