RSS Feed

barbatii si brokeback mountain

intrucat experimentul ‘black hole’ e in plina desfasurare,

ma simt datoare fata de o buna prietena. drept urmare, astazi vorbim despre brokeback mountain. care-aveti scarbe, fobii, ‘principii’ si alte cele, rog sa dati pagina.

care ati ales sa cititi, poate va trece dupa asta: “singurii oameni care ar putea avea probleme cu filmul brokeback mountain sunt cei care sunt nesiguri pe propria lor sexualitate si care vor sa se apere nemergand la el“, spune intr-un interviu annie proulx (pentru cine nu stie cine-i dansa, intrebati-l pe prietenul google).

tot aici? buuun. continuam cu un alt citat, de aceasta data al unui domn al carui identitate nici macar nu ne intereseaza: “eu sunt aici sa satisfac curiozitatea barbatilor. oricat de frumoasa ar fi femeia de langa el, oricat de rafinata, un barbat care experimenteaza mult din punct de vedere sexual, mai devreme sau mai tarziu o sa vrea sa vada cum este si cu un alt barbat.” totul limpede pana aici? bun. si-acum vin eu si zic: un sambure de adevar o exista in citatul de mai sus, dar parc-as vrea sa nu fie chiar asa. adica, clar n-are cum sa fie asa. ar fi foarte de cacat (se potriveste contextului) sa fie asa. de fapt, chiar cred unora le plac femeile si punct. si oricat de frumoasa sau rafinata n-o fi ea (cu totii avem cel putin un prieten cu o astfel de prietena), nu-l vad pe el arzand de dorinta sa planga pe umarul  spatele unui alt prieten.

dar sa revenim la film ca nu mai termin niciodata. dragii mei (voi astia care nu v-ati uita la fim nici in ruptul capului; va stiti voi care sunteti), sa va spun ceva. brokeback mountain nu se rezuma (in nici un caz) la ideea “vai, film cu poponari! hai, ba, sa bem o bere!” (cat de menly!). nu spun ca ar trebui sa va uitati si sa va si placa. ca si mancarea, filmele sunt chestiuni de gust. brokeback mountain nu e “un film cu poponari si vacari, pe deasupra”. brokeback mountain este un film plin de adevar uman, un film simplu si emotionant despre timpul care trece si sentimentele care raman. sau cum spunea alex leo serban, chiar este un film despre iubirea care nu cunoaste frontiere de timp, spatiu sau sex. e ca in bancul acela: “cand doi oameni se iubesc, nu conteaza sexul!”.

p.s.: voi, astia deranjati de film si de ideea de homosexualitate in general, asa-i ca va uitati la filme porno cu partenere de acelasi sex? just asking…

Advertisements

About The Foodie

Full-time chef, part-time whimper

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: